deheerglas.reismee.nl

Sinterklaas in GHM

Inmiddels is de goede Sint ook weer terug naar zijn eigen land en kunnen jullie je opmaken voor de Kerst. Wij ontvingen hier ook een pakketje van Sint en Piet maar dat was slechts de roe met een gedicht. Ach, ouwe mannen hebben altijd wat te mopperen, dus nemen we de dreiging van Sint maar met een korreltje zout. Misschien dat de Kertsman nog een cadeautje voor ons in petto heeft.

We hadden allerlei plannen om hier aan de Sunshine coast te gaan doen en te bekijken (o.a. Fraser Island) maar we hebben eigenlijk heel weinig gedaan. Dit had twee redenen. Ten eerste was het eerste stuk van de reis al best heftig en hebben we veel gezien en gedaan en Karlijns lijf was gewoon even helemaal op. Daarnaast is het weer hier nou niet echt wat de naam Sunshine coast zou vermoeden. We hebben hier regelmatig regen gehad en gister was het zelfs koud (onder de 20 graden is koud). 7 jaar geleden waren we ook al eens hier en hebben we ook in de regen in de Australian zoo gelopen. Dit vonden we niet voor herhaling vatbaar. Het enige wat we hier als toeristen gedaan hebben is een bezoek aan een lookout waar je een prachtig uitzicht had over The Glasshousemountains en hebben het kustplaatsje Caloundra bezocht. Hier zijn we 7 jaar geleden ook al eens twee nachten geweest, maar toen regende het alleen maar. Dit keer was het ruim 30 graden en konden we even genieten van zon, zee en een sandwich. En in een mini media markt vonden we eindelijk een nieuwe oplader voor de ereader. En dat slechts voor $19,99. Daar kan je amper een nieuw boek voor kopen. Dus laat het nog maar even regenen, wij vermaken ons wel met lezen.

Verder hebben we ook hier Sinterklaasavond gevierd. Voor Rob en Jan hadden we wat cadeautjes gekocht en gedichtjes geschreven. Maar probeer aan een buitenlander maar een uit te leggen wat Sinterklaas nu eigenlijk is. Hij komt oorspronkelijk uit Turkije,maar woont nu in Spanje, komt ieder jaar met de boot uit Spanje en heeft een kudde zwarte pieten bij zich. Hij loopt met zijn paard (als dat beest tenminste gevonden wordt) over de daken en hij heeft een groot rood boek waar alles in staat. Enzovoort. Ja, we Nederlanders zijn een heel geloofwaardig volkje. Maar goed, ze vonden de cadeautjes en gedichtjes erg leuk en wij hebben erg gelachen om het gedicht en de roe van Annemieke. Veel werk heb je er van gemaakt Mik! Thanks voor alle briefjes en kaarten tot nu toe.

Het is nu dinsdag 6 december 9 uur. Helaas weer een bewolkte dag. We willen eigenlijk nog naar de ZOO of het aquarium. Even afwachten hoe het weer verder deze dag wordt en hoe Karlijn zich voelt. We vertrekken donderdag zo'n 200 km naar het zuiden en hebben besloten geen moeite meer te doen om Fraser Island te bezoeken. We blijven waarschijnlijk na donderdag tot de 21e bij Mary in Coomera. Dat is vlakbij Lamington NP en ook slechts een kwartiertje van de kust. Genoeg te zien en te doen dus. Nu hopen dat de zon gaat schijnen aan de Gold coast waar we dan zitten.

Loes

Ja, als je Sinterklaas zo uitlegt, dan mag je inderdaad concluderen dat wij een raar volkje zijn. Benieuwd hoe zij andersom de kerstman aan jullie uitleggen. Woont op de Noordpool (onder de 20 graden is al koud), kudde vliegende rendieren, nee dát is geloofwaardig! ;-) Gelukkig snappen we oud en nieuw wel allemaal! Veel plezier nog!

Karin v.d Molen

Succes morgen met jullie reis! Jullie zijn alweer op de helft. Wat gaat het hard. Geniet er nog van!
Ik ga nu genieten van de foto's. Heb al gezien dat ik wat moet inhalen....... :-)

Fion

Ik sluit me bij Loes aan. Die vliegende rendieren zijn veeeel ongeloofwaardiger. Bovendien heeft de kersman geen journaal zo ver ik weet ;-)

Leuk dat jullie er daar wel wat van gemaakt hebben.

Ik hoop dat Karlijn haar lijf weer wat mee gaat werken.

Groetjes uit een koud (want behoorlijk beneden de 20 graden ;-) ) Nederland