Eumundi
03 dec. 2011
🇦🇺
vanuit Australië
Vandaag zijn we rond 10 uur naar Eumundi gereden waar iedere vrijdag en zaterdag een (toeristen) markt is. Je kan hier van alles kopen zoals zelfgemaakte kleding, zeep, wierook, en allerlei snuisterijen (sommige mensen noemen het rotzooi). Ook zijn er heel veel eetkraampjes etc. Omdat het bijna 5 december is leek het ons leuk om ook wat rotzooi voor Rob en Jane te kopen en ze dat dan dinsdag met een gedicht te geven. Voor Rob kochten we een houten bord met daarop “Rob’s shed”. Hij brengt namelijk heel wat uurtjes in zijn schuur door (zijn schuur is groter dan ons huis) en doet daar allerhande klusjes. Verder houdt hij van vissen en we hebben een of ander heeeel handig apparaatje gekocht waarmee je in een handomdraai een haak aan het vissnoer kan knopen. Als je de man achter het kraampje mocht geloven was het de uitvinding (wel te verstaan een Australische) van de eeuw. Tja, wat koop je anders voor een man van 72 dan de Australische uitvinding van de eeuw? Jane houdt van ginger (gember). Dus zijn we naar The Gingerfactory gegaan en hebben we ginger tea en een boek met recepten waarbij je gember gebruikt gekocht. Heeft de Sint toch mooi weer z’n best gedaan. Nu nog de gedichten en dat alles bij een temperatuur van 30 graden. Heel raar. Ow ja, en inpakpapier. Uiteraard niet met de opdruk van de Sint ( of iemand moet dat even per expres oprsturen)? We gaan morgen maar eens kijken of we überhaupt inpakpapier ergens kunnen kopen.
Ondanks dat de temperatuur hier lekker is heeft Karlijn hier veel meer last van d’r reuma. Ze heeft daardoor ook meer slaap nodig waardoor we minder actief zijn. We bekijken per dag hoe Karlijn zich voelt en bekijken dan wat we gaan doen. We willen nog wel erg graag de Australian ZOO van wijlen Steve Irwin bezoeken. En Underwater World ,dat hier vlakbij is, schijnt ook de moeite van een bezoek waard te zijn. Donderdag rijden we in ieder geval zo’n 200 km zuidelijker om Mary (vriendin van mijn oom Arie van bijna 90) te bezoeken, alwaar we ook zo’n week zullen verblijven. Zij woont in UpperCoomera, mocht iemand het willen opzoeken op google maps.
04 dec. 2011, 08:34
lieve Ing en Karlijn.
Ik heb al 1.5 week jullie blog gemist!! vanmorgen waren de kids hier vroeg wakker door sint stress! ben inmiddels bij met lezen!! wat ontzettend gaaf hebben jullie het. hier gaat het wat minder goed,prins jansen is verhuisd! 9 december weer lichttherapie operatie en zal dan 10 dagen in het donker moeten wonen!! daglicht is dodelijk!! heel gedoe!! maar goed we slaan ons er door heen!!! met de kids alles oke de sint blijft spannend zelfs voor lynn!! Heb je een leuke verjaardag gehad?? dikke kus?!!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}