deheerglas.reismee.nl

Yanchep - Rockingham

Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan en zijn rond 10.45 weer naar Yanchep NP gereden in de hoop dat de koala's wat actiever waren. Maar helaas, geen beweging. Het was nu wel veel drukker in het park. Maar de temperatuur was heerlijk en daarom besloten we te lunchen op het terras van een restaurantje in het park. Rond twaalf uur zijn we doorgereden naar Rockingham. We moesten hiervoor wel dwars door Perth. Ongelooflijk, wat een hoeveelheid auto´s. In een uur zagen we meer auto´s dan we in twee weken in het noorden gezien hebben. Maarrrrrr geen road trains? Het is wel weer even wennen al die drukte. In het noorden kon je echt 3 uur rijden zonder iets van menselijk hand tegen te komen (afgezien van de weg dan en af en toe een tegenligger). Nu is het net alsof we in het westen van Nederland zijn.
In Rockingham heb je een heel groot shoppingcentre (ook wel weer een leuk om wat winkels te zien) en daar hebben we een vest voor Karlijn en twee cd's gekocht (van Queen en Jason Mraz). De temperaturen zijn hier nog steeds aangenaam, maar wel een stuk koeler en vooral 's avonds koelt het erg af. Ook de natuur is hier erg anders, het lijk hier meer op de natuur rondom Brisbane. Er staan hier grotere bomen dan in het noorden en het is hier over het algemeen groener. Maar de oceaan is hier ook prachtig van kleur.
Morgen gaan we naar penguin island in de hoop pinguïns te zien. Ze schijnen heel ieniemienie te zijn. We zijn benieuwd.