deheerglas.reismee.nl

Coral Bay - Carnarvon

Na een rustige stranddag in Coral Bay zijn we de volgende dag rond tien uur vertrokken naar Canarvon. We zijn weer naar dezelfde camping gegaan met privé badkamer (mèt kikkers) en met zwembad. Omdat het hier heerlijk weer is en we weer naar het zuiden aan het afzakken zijn (waar het minder warm is) besloten we hier twee dagen te blijven. De eerste dag hebben we de middag besteed aan boodschappen doen en bij het zwembad liggen. De tweede dag hebben we wat rondgereden in de omgeving van Canarvon. Hier hebben we het OTC Dish bekeken. Weer een uitdaging voor iemand om op te zoeken hoe en wat van die enorme schotel. Verder zijn we speciaal voor de vader van Jeroen naar een heus treinenmuseum geweest. Rond 12 uur lagen we weer bij het zwembad. Het blijven zware dagen hier. Morgen zakken we nog verder naar het zuiden. Waarschijnlijk naar Geraldton dat we tot nu toe alleen nog maar in de regen gezien hebben.

Sas Grivel

voel me onmiddellijk weer geroepen om even te googlen naar die schotel. En vond daar het volgende.

Die schotel is daar in de jaren '60 van de vorige eeuw op verzoek van de Amerikanen neergezet. Ze hebben daarvoor Australia's Overseas Telecommunications Commission (OTC) ingehuurd. Da's alvast een verklaring waarom ie "OTC Disk" heet.

NASA wilde graag een betrouwbaardere (is dat een Nederlands woord?) communicatie verbinding van ook nog eens hogere kwaliteit hebben voor hun Apollo Moon Project.
Wat ik er als leek uit begrijp is dat het een soort tussenstation is/was tussen een satellite tracking station in Australië zelf en het control-center in Amerika (Houston?) waarmee satellieten werden gevolgd.

En momenteel schijnt ie nog gebruikt te worden bij de eeuwige zoektocht naar buitenaards leven.

Maar ... het was allemaal Engelstalige info en ook nog vrij techtnisch vakjargon, dus als iemand vind dat ik onzin heb opgeschreven dan kan dat zomaar kloppen :)

beau

zo lekker druk!