Exmouth dag 2
Met gierende banden hebben we 's morgens Yardies Homestead verlaten.We besloten eerst naar de andere camping Lighthouse Caravanpark te rijden en onderweg te stoppen bij het turtle centre. Dit stelde niet zoveel voor. Daarom zijn we naar de camping doorgereden waar we getankt en ingecheckt hebben. Het was inmiddels alweer half twaalf en daarom besloten we maar eerst te lunchen. Daarna zijn we teruggereden naar Cape Range NP. Eerst zijn we gestopt bij Oyster Stacks en vervolgens doorgereden naar Turquiose Bay. Hier hebben we een stukje over het strand gewandeld. Onderweg hebben we een aantal emoes met jonkies gezien en dit keer lukte het om er ook foto's van te maken. Na dit alles zijn we terug naar de camping gereden waar we ff een uurtje uitgerust hebben. Vervolgens hebben we vroeg gekookt (Wedges, sla en kip) en hebben de afwas in de camping kitchen achtergelaten (in de hoop dat iemand dat spontaan voor ons zou doen) en zijn we naar het strand gereden in de hoop dat er schildpadden op het strand zouden komen. Helaas is het nestseizoen nog niet begonnen, maar we hadden wel het geluk dat er één schildpad even haar toevlucht op het strand zocht voor een heel opdringerig mannetje (of was het een mannetje dat vluchtte voor een vrouwtje?). We zijn nog een tijdje blijven zitten en zagen een groot aantal schilpadden in zee zwemmen. Maar het waaide erg hard en de kust was nogal rotsig en daarom besloten we door te rijden naar 5 mile beach. Ondertussen ging de zon bijna onder en bleef het onverminderd hard waaien. Ook bij dit strand zagen we schildpadden in de oceaan, maar ze kwamen niet aan land. Na zonsondergang zijn we teruggereden naar de camping (zonder een kangoeroe plat te rijden) en hebben we (lees: Ingrid) de afwas gedaan. Morgen gaan we beginnen aan de terugtocht naar het zuiden. Eerste stop is weer Coral Bay (daar gaan we dit verhaaltje online zetten) en daarna naar Carnarvon. Dat is zo'n 250 km rijden. Daarna hebben we een lange reisdag van 500 km van Carnarvon naar Northhampton. Maar nu eerst nog genieten van zon, zee en strand en internet in Coral Bay. Internet missen we het allermeest. Maar we genieten elke keer van de briefjes en kaarten van Mik en Kayl. Jammer dat het bij jullie zo wisselend weer is en doe de groetjes aan Robert. Enne Joran, we hebben even op magister gekeken. Jouw cijferlijst is kleuriger dan het koraal hier. Misschien kan je dan nog beter naar zand staren:-)
Internet missen ??? Jullie zitten in het paradijs! Het moet niet gekker worden ;-)
Was je niet perongeluk bij de magister pagina van Karlijn van vorig jaar?