Kalbarri
Voor avondeten hadden we nog een half gebraden kippetje, wederom wedges en een cesar salade. Wat er al niet allemaal mogelijk is in zo'n piepklein keukentje.
Morgen doen we rustig aan. We willen alleen een vogelparkje bezoeken. Waarschijnlijk blijven we 3 dagen in Kalbarri. Als de zon tenminste blijft schijnen.
Oke dus 5 minuten geleden wilden we de website gaan updaten, dus daar ging ik (Karlijn) even voor zitten. Terwijl ik me omhoog duw zit ik met m'n hand op het wifi kaartje, die je nodig hebt om in te loggen. Hierdoor vuur ik ‘m af en was 't kaartje ineens verdwenen. Mama overal zoeken, achterklep ging open maar nee, het was al opgegeven, weer geen internet vandaag. Dus ik besloot toch nog maar even te zoeken. De bedden leunen op houten kisten, en tussen de auto en die houten kist daar lag ‘ie! Dat heeft Kalbarri en omstreken gehoord.
Even mijn mening (Ingrid) over dit voorval. Dit is echt weer een typische, bijna onmogelijke actie van Karlijn. Want we zagen het wifi kaartje nu wel liggen. Welteverstaan bij geschenen met een zaklamp, want het is hier over negenen en een beetje Australiër slaapt dan. Nou, de hele camping is inmiddels zeker weten weer wakker:-) Enfin, ik zat op m'n knieën (heul charmant) achterste voren op het bed met mijn hoofd tegen de wand van de camper en jawel ergens in een hoekje lag het felbegeerde wifi kaartje. Na Karlijns enthousiaste uitroep: Ik zie 'm, waren we er nog niet. Want hoe krijg je dat kaartje daar vandaan? In het kastje bij het reserve wiel zat een gat waar je met enigszins wat moeite het kaartje misschien eventueel zou kunnen pakken. Maar voordat Karlijn een poging ging doen riep ze eerst vol afschuw: 'Is het daar VIES??' Lekker belangrijk doos, pak dat kaartje! Pfff, we zijn inmiddels een half uur verder, heel de camper op z'n kop gehad en we gaan nu proberen de boel te uploaden. Ow, enne Mik. Ze hebben hier alles te koop, zelfs hagelslag. En Hemelsblauw weten we over 3 maanden vast nog wel te vinden..... Als we zelfs een wifi kaartje op ene onmogelijke plek kunnen vinden wordt hemelsblauw een makkie. We verheugen ons op de volgende enveloppe.
Visa kaartje, Wifi kaartje, Karlijn van der kaartje. Jullie moeten maar niets meer met kaartjes doen.
Hier alles goed. Rolverdeling hetzelfde als bij jullie. Voordeel is dat we niet samen een kleine ruimte hoeven te delen.
Alhoewel samen op de bank zitten en voetbal kijken is nu ongestoord mogelijk.
Blijf genieten en ons delen in jullie verhalen.
Dat maakt het verlangen om er straks ook bij te kunnen zijn nog groter.
Hee Glasje en Kar,
Leuk om al jullie verhalen te lezen. Wat een belevenissen ook weer allemaal zeg. Blijf vooral schrijven dan kunnen we hier mee genieten.
xxx ook van F (moest ik vooral niet vergeten te zeggen).
Heb weer even voor jullie gezocht.
Het roze wordt veroorzaakt door een zouttolerante alg, genaamd Dunaliella salina. Normaal kleurt die groen maar onder stressvolle omstandigheden oranje.
Daarbij moet je denken aan een tekort aan stikstof of een hoge lichtintensiteit. Nou, dat laatste lukt wel in het zonnetje daar. Volgens een onderzoeker ontstaat er in die gevallen een onbalans tussen de energie-aanvoer van buiten en de energie die de alg verbruikt. De alg lost dat op door veel bètacaroteen aan te maken. Dat werkt als een soort zonnescherm.
Gestresste algen dus. Tjonge, ik wist niet dat zoiets simpels als een algje ook in de stress kon schieten :)
Weer wat geleerd.
haha wifi kaartje is echt een actie voor jullie haha
heel veel plezier daar. dikke knuf van bieb en fabio xxx
Hoi gelukzoeksters, 'k zie dat gepruts van jullie zó voor me. Sas heeft al het rose gras voor mijn voeten weggemaaid met een technisch uitermate correcte uiteenzetting. 'k zou er nog aan toe kunnen voegen dat de rose kleur bij zonsondergang het mooist tot z'n recht komt en bij het donker worden dan langzaam overgaat in diep purper. Veel succes met jullie volgende avontuur.
Hebben jullie ook iemand die kan uitleggen wat wedges zijn?
Goe, twee uur verder ben ik door alle leesstof en foto's heen. Genieten met ups en downs, maar vooral de ups! Ga/reis zo door!X
hahaha, ik het al helemaal voor me :-)
Superleuk om jullie verhalen te lezen!
Heel veel plezier daar!
Groetjes uit Zwitserland
dus je ben lekker lang naar een wifi kaartje op zoek geweest?
dat is een leuke vakantie